♥ Sleeping Beauty Fairy Tale ♥
music
Put something here.

JOURNAL PAGES LOVE DARLINK
melihat dunia nyata!
Monday, January 30, 2012 ✿ 8:40 PM ✿ 0 Royal Person (s)



Assalammualaikum....


minggu nie aku dah mula rasa stres gara gara aku nie adalah salah seorang mangsa SPM ! :'( eeerrr , tension oh ! tambah laa lagi bila aku nie anak sulung dalam family aku . lepas tuwh , aku nie cucu sulung dalam family mak aku . yaallah , sungguh besar tanggungjawab yang aku pikul kan ? aku kene laa belajar bersungguh sungguh sebab aku nie jadi contoh kepada adik adik & sepupu aku yang lain . eeerrr , cabaran tahun nie memang aku dapat rasa kan ! terlalu berat untuk di pikul tanggungjawab sebesar nie . :'( kadang kadang rasa macam x sanggup nak hadapi . tapi , x kan laa aku nak mengalah sebelum bertempur kan ? masih terlalu awal untuk aku tarik diri dalam perjuangan nie . -_-


baru nak masuk bulan 2 , aku dah rasa bahang kehangatan suasana nak amik SPM ! yaallah , kau kuat kan laa semangat juang hamba mu nie . sesungguh nyer , aku adalah hamba mu yang lemah dan x berdaya ! :'( baru nak masuk bulan 2 , aku dah rasa stres & tension nyer ! family aku pulak semakin hari semakin ingat kan aku pasal SPM ! eeerrr , aku rasa macam kene pressure laa pulak kan ? perjuangan baru nak bermula , tapi bara kehangatan sudah terbina ! x sanggup nak kecewa kan family aku buat kali yang ke 3 ! lepas aku lebur kan hasrat family aku nak dapat kan straight A dalam UPSR & PMR ! :'( 


aku harap , kali nie result SPM aku boleh laa bawak aku menuju ke mase depan yang cerah . mama pown dah ingat kan kat aku yang dye nak aku masuk universiti . :'( eeerrr , terkaku bila aku dengar mama cakap macam tuwh . dalam kepala otak aku nie , boleh kew aku tunaikan permintaan mama ? x nak tengok mama menagis gara gara result SPM aku x sehebat mana ! :'( mama cakap " awak kene masuk universiti ika , x nak collage collage . kalau collage tuwh , sape sape boleh masuk . ada duit masuk jew collage . orang x pandang sangat collage nie . orang pandang universiti jew ! " yaallah , tinggi menggunung hasrat mama . aku takut aku kecewa kan mama jew nanti . :'( eeerrr , x taw laa aku nak cakap macam mana . yang boleh aku buat sekarang nie , i'm just do all my best to get my excellent result ! :') insyaallah , dengan usaha yang aku ada , doa yang sentiasa mengeriringi aku , insyaallah aku akan berjaya .


aku just boleh lakukan 2 bende nie jew . yang lain aku just berserah segala nyer kepada Yang Maha Esa , sesungguh nyer Dia lah yang mengetahui segala nyer . insyaallah aku x kan hampa kan hasrat family aku semua . :') pada masa yang sama , doa kan juga kejayaan aku ye sayangs ? dorongan dan doa kowg , serba sedikit akan membantu aku berjaya dalam SPM aku . insyaallah . :') sebelum aku undur kan diri , kat bawah nie aku information kan sikit pasal IPTA IPTS yang ada kat malaysia nie . sekurang kurang nyer , dengan perkongsian aku nie , aku dapat laa naik kan semangat aku untuk belajar kan ? pada masa yang sama , dapat berkongsi ilmu dengan blogger blogger . kalau ada blogger blogger yang sebaya dengan aku tuwh , nie juga sebagai pendorong kejayaan kowg ! :') kejayaan kita bersama . take care sayangs ! :D





Universiti Awam

Universiti swasta

Politeknik

 Universiti luar negara kampus Malaysia

Kolej universiti

 Kolej Swasta
  • Akademi Digital Animasi Dan Media
  • Akademi HELP
  • Akademi IMH
  • Akademi Kejururawatan Gleneagles
  • Akademi Kejururawatan Tung Shin
  • Akademi Kewartawanan & Komunikasi Hanxing
  • Akademi Kreatif
  • Akademi Latihan Penerbangan Asia Pacific
  • Akademi Laut Malaysia (ALAM)
  • Akademi Perbankan Malaysia
  • Akademi Seni & Muzik Yamaha
  • Akademi Seni Equator
  • Akademi Seni Komunikasi The One
  • Akademi Seni Lukis Dasein
  • Akademi The One Penang
  • Akademi YES
  • G. Institute of Real Estate
  • Institusi Pengajian Tinggi PRIME
  • Institut Akauntan KTC
  • Institut Antarabangsa IQRA
  • Institut Assyifa' & Sains Kesihatan Bersekutu
  • Institut Bahasa Teikyo
  • Institut Bakeri Malaysia
  • Institut CECE
  • Institut Citipro
  • Institut De La Salle
  • Institut Eksekutif
  • Institut EU
  • Institut FMM
  • Institut Goon
  • Institut Hospitaliti YPJ
  • Institut I-Systems
  • Institut Insuran Malaysia
  • Institut J & L
  • Institut Jati
  • Institut Kejuruteraan Audio SAE
  • Institut Kesihatan Sains dan Kejururawatan Pantai Melaka
  • Institut Kojadi
  • Institut KOMPAS
  • Institut Latihan & Pembangunan
  • Institut Latihan dan Pendidikan RANACO (RETI)
  • Institut Makanan Malaysia
  • Institut Malaysia-German
  • Institut Media Integratif Malaysia (MIIM)
  • Institut Megatech
  • Institut Mentari
  • Institut Methodist Pilley
  • Institut Moden Montessori
  • Institut Nasional Sains Oftalmik
  • Institut Nirwana
  • Institut Omega
  • Institut Optopreneur
  • Institut Pelaburan PNB
  • Institut Pengajian Global (GIS)
  • Institut Pengajian Tinggi Islam Perlis
  • Institut Pengurusan & Teknologi Utara (IPTURA)
  • Institut Pengurusan dan Teknologi Antarabangsa
  • Institut Pengurusan Dinamik
  • Institut Pengurusan Global
  • Institut Pengurusan Maxcel
  • Institut Pengurusan MIM-INTI
  • Institut Pengurusan Yelex
  • Institut Perkembangan Awal Kanak-Kanak (i-PAK)
  • Institut Perniagaan PAAC
  • Institut Prima Bestari
  • Institut Profesional Axismatics
  • Institut Profesional Baitulmal
  • Institut Quantum
  • Institut Sains & Teknologi Darul Takzim (INSTEDT)
  • Institut Sains dan Pengurusan
  • Institut Sains Kesihatan Bersekutu Bukit Merah Laketown (BMLIAHS)
  • Institut Sains Kesihatan DSH
  • Institut Sains Perubatan Mantin
  • Institut Seni Lukis Malaysia
  • Institut Seni Neo-Art
  • Institut Seni PIA
  • Institut Seni Sabah
  • Institut Sinaran
  • Institut Teknologi & Pengurusan Leboh Victoria
  • Institut Teknologi Audio Ocean
  • Institut Teknologi Bandaraya Antarabangsa
  • Institut Teknologi Butterworth
  • Institut Teknologi Cybertek
  • Institut Teknologi Ibnu Sina
  • Institut Teknologi Imperia
  • Institut Teknologi Info-Sains Mahir
  • Institut Teknologi Kreatif LimKokWing
  • Institut Teknologi Maklumat Asia
  • Institut Teknologi Maklumat Nusantara
  • Institut Teknologi Maritim Netherlands (NMIT)
  • Institut Teknologi MIDAS
  • Institut Teknologi Pasifik
  • Institut Teknologi Perak
  • Institut Teknologi Perindustrian YPJ
  • Institut Teknologi Pertama
  • Institut Teknologi Petroleum Petronas (INSTEP)
  • Institut Teknologi RIAM
  • Institut Teknologi Sarawel
  • Institut Teknologi Silicon
  • Institut Teknologi Suria
  • Institut Teknologi TMC
  • Institutut Perdagangan Kapar
  • Kolej ACE
  • Kolej Aesthetik Antarabangsa Clara
  • Kolej Al Sinnar
  • Kolej ALC
  • Kolej Alfa
  • Kolej Aman Batu Pahat
  • Kolej Antarabangsa Almacrest
  • Kolej Antarabangsa Automotif
  • Kolej Antarabangsa Bandaraya
  • Kolej Antarabangsa Crescendo
  • Kolej Antarabangsa Cyberjaya
  • Kolej Antarabangsa Cyberlynx
  • Kolej Antarabangsa Dunia Melayu Dunia Islam (DMDI)
  • Kolej Antarabangsa Etica
  • Kolej Antarabangsa Excelpolitan
  • Kolej Antarabangsa FAZLEY
  • Kolej Antarabangsa Flamingo
  • Kolej Antarabangsa FTMS
  • Kolej Antarabangsa Genting Inti
  • Kolej Antarabangsa Geomatika
  • Kolej Antarabangsa Granada
  • Kolej Antarabangsa Greencity (dahulu dikenali: Kolej Antarabangsa Oren)
  • Kolej Antarabangsa Hospitaliti dan Pelancongan LEGEND
  • Kolej Antarabangsa IKIP
  • Kolej Antarabangsa Impiana
  • Kolej Antarabangsa Inovatif
  • Kolej Antarabangsa KBU
  • Kolej Antarabangsa Kejururawatan Dan Sains Kesihatan KPJ
  • Kolej Antarabangsa Kemajuan Pelancongan
  • Kolej Antarabangsa KFCH
  • Kolej Antarabangsa Langkawi
  • Kolej Antarabangsa Malvern
  • Kolej Antarabangsa Metro Prima
  • Kolej Antarabangsa Nightingale
  • Kolej Antarabangsa Oakland
  • Kolej Antarabangsa Pengurusan Hotel YTL
  • Kolej Antarabangsa Plaza
  • Kolej Antarabangsa Putra
  • Kolej Antarabangsa Putra Intelek
  • Kolej Antarabangsa Sains dan Teknologi Melaka (MICOST)
  • Kolej Antarabangsa Sains Kesihatan (ICHS)
  • Kolej Antarabangsa Seafield
  • Kolej Antarabangsa Sedaya Sarawak
  • Kolej Antarabangsa TAJ
  • Kolej Antarabangsa Teknologi dan Profesional
  • Kolej Antarabangsa Teknologi Inovasi Mutiara
  • Kolej Antarabangsa Teknologi Lanjutan Sarawak
  • Kolej Antarabangsa Travex
  • Kolej Antarabangsa Victoria
  • Kolej Antarabangsa Victoria Bandar Tasik Puteri
  • Kolej Antarabangsa Westminster
  • Kolej Antarabangsa Windfield
  • Kolej Antarabangsa Windfield
  • Kolej Antarabangsa Yayasan Melaka
  • Kolej ASA
  • Kolej ATC
  • Kolej ATI (Institut Pelancongan ASIA)
  • Kolej Automotif TEKAT
  • Kolej Bandar
  • Kolej Bayu
  • Kolej Bersepadu Sains Kesihatan Nasional
  • Kolej Binary
  • Kolej Bostonweb
  • Kolej Brickfields Asia
  • Kolej Consist
  • Kolej Cyber Putra
  • Kolej Dar Al-Hikmah
  • Kolej DiKA
  • Kolej Disted
  • Kolej Eastern
  • Kolej Edu Train
  • Kolej Elitejaya
  • Kolej Excel (Pusat Pengurusan TL)
  • Kolej Fajar
  • Kolej FTMS
  • Kolej Gemilang
  • Kolej Han Chiang
  • Kolej Hillciti
  • Kolej I-Systems
  • Kolej IACT (International Advertising, Communication and Technology)
  • Kolej IBS MIRI
  • Kolej IJN
  • Kolej Informatics Kuala Lumpur
  • Kolej Integrasi Kejururawatan dan Kesihatan Bersekutu
  • Kolej Internexia
  • Kolej INTI
  • Kolej Islam Antarabangsa
  • Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS)
  • Kolej Islam Darul Ridzuan
  • Kolej Islam Johor
  • Kolej Islam Pahang Sultan Ahmad Shah
  • Kolej Islam Sains Dan Teknologi
  • Kolej Islam Teknologi Antarabangsa (KITAB)
  • Kolej ITA
  • Kolej ITJ
  • Kolej Jamiah Islamiah Putra (Kolej JAIPUTRA)
  • Kolej Jaya Bakti
  • Kolej KDU
  • Kolej Kejururawatan Adventist
  • Kolej Kejururawatan dan Kesihatan Nilam
  • Kolej Kejururawatan Dan Sains Kesihatan Berjaya
  • Kolej Kejururawatan dan Sains Kesihatan Seri Manjung
  • Kolej Kejururawatan dan Sains Kesihatan Sime Darby
  • Kolej Kejururawatan Hospital Fatimah
  • Kolej Kejururawatan Lam Wah Ee
  • Kolej Kejururawatan Murni
  • Kolej Kejururawatan PUSRAWI
  • Kolej Kejururawatan Tun Tan Cheng Lock
  • Kolej Kemahiran Minda Isbauk
  • Kolej Kepimpinan Eksekutif Limkokwing
  • Kolej Keris
  • Kolej Kesihatan Sains Dan Kejururawatan Pantai
  • Kolej Ketengah
  • Kolej KIST
  • Kolej Komersial Kinabalu
  • Kolej Laila Taib
  • Kolej Legenda
  • Kolej Life
  • Kolej Lincoln
  • Kolej Majujaya
  • Kolej Mantissa
  • Kolej Masa
  • Kolej Maxwell Ipoh
  • Kolej Methodist Kuala Lumpur
  • Kolej Metropoint
  • Kolej Metropolitan
  • Kolej Multimedia
  • Kolej Multimedia Antarabangsa
  • Kolej Multimedia InHouse
  • Kolej Mutiara
  • Kolej Muzik Antarabangsa (ICOM)
  • Kolej Negeri
  • Kolej New Era
  • Kolej Oasis
  • Kolej Olympia
  • Kolej Optima
  • Kolej Otomotif TOC
  • Kolej Pacific Kuantan
  • Kolej Pendidikan Perdana (KOPEDA)
  • Kolej Penerbangan Admal
  • Kolej Penerbangan Antarabangsa GGIFA
  • Kolej Pengajian Siswazah Segi
  • Kolej Pengajian Tinggi Islam Johor (MARSAH)
  • Kolej Pengajian Tinggi Raffles
  • Kolej Pengurusan Astin
  • Kolej Pengurusan Penerbangan
  • Kolej Pengurusan Perniagaan Kotaraya
  • Kolej Perdana
  • Kolej Pergigian Antarabangsa Pulau Pinang
  • Kolej Perubatan Komplementari Melaka
  • Kolej Perubatan Melaka-Manipal
  • Kolej Perubatan Pulau Pinang
  • Kolej Poly-Tech Mara (KPTM)
  • Kolej Portman
  • Kolej Pratique Asia
  • Kolej Presiden (Kolej Lincoln Asia Pasifik)
  • Kolej Profesional dan Pengurusan KLIA
  • Kolej Profesional Mara (KPM)
  • Kolej PSDC
  • Kolej PTPL (Pusat Teknologi dan Pengurusan Lanjutan)
  • Kolej Putra
  • Kolej Ranger Melaka
  • Kolej Reach (Institut Teknologi Informasi)
  • Kolej Reliance
  • Kolej Reliance Pulau Pinang
  • Kolej Renaissance
  • Kolej Restu
  • Kolej Rima
  • Kolej Risda Melaka
  • Kolej Sacred Heart Sibu
  • Kolej Sains Kesihatan Aseana
  • Kolej Saito
  • Kolej SAL
  • Kolej SATT
  • Kolej Sedamai
  • Kolej SEGI
  • Kolej Selatan
  • Kolej Seni dan Reka PJ
  • Kolej Seni dan Teknologi HELP
  • Kolej Seni Kreatif Snips
  • Kolej Sentral
  • Kolej SIDMA (Institut Pengurusan Dinamik, Sabah)
  • Kolej Sinar
  • Kolej Sri
  • Kolej Sri Ayu
  • Kolej Stamford
  • Kolej Strategy
  • Kolej Sunway
  • Kolej Suria
  • Kolej Surya
  • Kolej Syuen
  • Kolej TAFE
  • Kolej Taylor's Sekolah Hospitaliti dan Pelancongan
  • Kolej Taylor’s Sri Hartamas
  • Kolej Teknologi Alpha
  • Kolej Teknologi Antarabangsa Cosmopoint
  • Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetics
  • Kolej Teknologi Bestari
  • Kolej Teknologi Dan Senireka RENG
  • Kolej Teknologi Darulnaim
  • Kolej Teknologi MEA
  • Kolej Teknologi Park Malaysia
  • Kolej Teknologi Pulau
  • Kolej Teknologi SEGI
  • Kolej Teknologi Sentral Pulau Pinang
  • Kolej Teknologi Timur
  • Kolej Teknologi Unified
  • Kolej Teknologi YPC-ITWEB
  • Kolej Tertiari Lanjutan Kemayan
  • Kolej TESDEC (Kolej Sri Iman)
  • Kolej Timur Barat
  • Kolej Unikop
  • Kolej UNITI
  • Kolej Vision
  • Kolej WIM
  • Kolej WIT
  • Kolej Yayasan Sabah (KYS)
  • Kolej Yayasan UEM
  • Kolej / Maahad Hafiz Klang
  • Pusat Bahasa Antarabangsa ELS
  • Pusat Pembangunan Kemahiran Pulau Pinang (PSDC)
  • Rima Secretarial Finishing College
  • Sekolah Perniagaan AMC 






Dashboard Follow

Miss Sleeping Beauty


 photo ed19d7ae-2426-43c5-8272-709ce60cc9a2_zps302609d8.jpg


Welcome to my online diary Darling! This blog belongs to the Sleeping Beauty named Nur Shafika.

Last Moment


Chit Chat


Thank You
Skin edit by ADSA ADAM
Basecodes by JAJA
Others ; xx
skin edited by : SHAFIKA MAZLAN