♥ Sleeping Beauty Fairy Tale ♥
music
Put something here.

JOURNAL PAGES LOVE DARLINK
rahsia bulan kelahiran mengikut kajian...
Tuesday, January 24, 2012 ✿ 12:02 PM ✿ 0 Royal Person (s)



Assalammualaikum...


macam biasa laa kan ? hari aku nak share laa sikit tentang rahsia bulan kelahiran ! :) wah , macam menarik x ? harap harap menarik laa ye sayangs ? :| rahsia bulan kelhiran nie aku amik kat salah 1 blog nie . rahsia bulan kelahiran nie mengikut kajian Dr . Fadzilah Kamsah . huuuu~ rasa macam ade aura nak bace x ? hehehehe :D okey laa sayangs , aku pown x nak celoteh banyak banyak sangat laa kan ? bia kowg bace sendiri laa ye ? have fun ! *______*




Rahsia Bulan Kelahiran Mengikut Kajian Dr Fadzilah Kamsah
 
JANUARI
  • Bercita-cita tinggi 
  • Orangnya serius
  • Suka mendidik dan dididik
  • Sangat mudah melihat kelemahan orang 
  • Suka mengkritik
  • Rajin
  • Setiap yang dibuat nampak keuntungan
  • Suka smart
  • Kemas dan teratur 
  • Bersifat sensitif 
  • Berfikiran mendalam
  • Pandai mengambil hati orang lain
  • Pendiam kecuali telah dirangsang
  • Agak pemalu
  • Daya tumpuan yang sangat tinggi
  • Mudah mendisiplinkan diri sendiri
  • Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema
  • Bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamirkannya
  • Cukup sayang pada kanak-kanak
  • Suka duduk rumah
  • Setia pada segala-galanya
  • Perlu belajar kemahiran sosial
  • Cukup cemburu yang sangat tinggi

FEBRUARI
  • Berfikiran abstrak
  • Sukakan benda yang reality dan abstrak inteligent
  • Bijak dan genius
  • Berpesonality yg mudah berubah
  • Mudah menawan orang lain
  • Agak pendiam
  • Pemalu dan rendah diri
  • Jujur dan setia pada segalanya
  • Keras hati untuk mencapai matlamat
  • Tidak suka dikongkong
  • Mudah memberontak apabila dikongkong
  • Suka kegiatan yg lasak
  • Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif
  • Mudah mempamirkan marahnya
  • Tidak suka benda yangremeh-temeh
  • Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya
  • Sangat berani dan suka memberontak
  • Bercita-cita tinggi
  • Suka berangan-angan 
  • Ada harapan untuk merealisasikan impiannya
  • Pemerhatian yang tajam
  • Suka hiburan dan sukan
  • Suka benda yang bersifat seni
  • Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran
  • Berkecenderungan pada benda yg tahyul
  • Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros
  • Belajar untuk mempamirkan emosi

MAC
  • Berpesonaliti yg menarik dan menawan
  • Mudah didampingi
  • Sgt pemalu dan pemendam rasa
  • Sgt baik secara semulajadi
  • Jujur pemurah dan mudah simpati
  • Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran
  • Suka pada kedamaian
  • Sangat peka kepada orang lain ( sesuai dgn kerjaya yg memberi khidmat kepada org lain )
  • Tidak cepat marah dan sangat amanah
  • Tahu balas budi dan tahu kenang budi
  • Pemerhatian dan penilaian yg sangat tajam
  • Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal
  • Suka berangan-angan
  • Suka melancong
  • Sgt manja dan suka diberi perhatian yg sangat tinggi
  • Kelam kabut dalam memilih pasangan
  • sSka dgn hiasan rumahtangga
  • Punya bakat seni dalam bidang muzik
  • Kecenderungan kepada benda yang istimewa dan baik
  • Terlalu moody.

APRIL
  • Sgt aktif dan dinamik
  • Cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal
  • Sangat menarik
  • Pandai manjakan diri
  • Punya daya mental yang sangat kuat
  • Suka diberi perhatian
  • Sgt diplomatik (pandai memujuk )
  • Suka berkawan
  • Pandai menyelesaikan masalah orang
  • Sangat berani dan tiada perasaan takut
  • Suka adventure
  • Pengasih
  • Penyayang
  • Sopan santun dan pemurah
  • Emosi cepat terusik
  • Try control the emotion
  • Kecenderungan bersifat dendam
  • Agresif
  • Kelam kabut untuk membuat keputusan
  • Kuat daya ingatan
  • Gerak hati yang sangat kuat
  • Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain
  • Berpenyakit disekitar kepala dan dada
  • Sangat cemburu dan terlalu cemburu

MEI
  • Keras hati dan degil
  • Kuat semangat dan bermotivasi tinggi
  • Pemikiran yang tajam
  • Mudah marah apabila tidak dikawal
  • Pandai menarik hati orang lain dan menarik perhatian
  • Perasaan yang amat mendalam
  • Cantik dari segi mental dan fizikal
  • Tidak perlu dimotivasikan
  • Tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain
  • Mudah dipujuk
  • Bersikap sistematik (otak kiri)
  • Suka berangan
  • Kuat daya firasat
  • Memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu
  • Bahagian telinga dan leher mudah diserang penyakit
  • Daya khayalan yang tinggi
  • Permikiran yang tajam
  • Pandai berdebat
  • Fizikal yang baik
  • Kelemahan sistem pernafasan
  • Suka sastera , seni & muzik serta melancong
  • Tidak berapa suka duduk dirumah
  • Tidak boleh duduk diam
  • Tidak punya ramai anak
  • Rajin dan bersemangat tinggi
  • Agak boros

JUN
  • Berfikiran jauh 
  • Berwawasan
  • Mudah ditawan kerana sikap baik
  • Berperangai yang lemah lembut
  • Mudah berubah sikap dan perangai
  • Idea atau moodidea yg terlalu banyak dikepala
  • Bersikap sensitif
  • Otaknya aktif (sentiasa berfikir)
  • Sukar melakukan sesuatu dengan segera
  • Bersikap suka menangguh-nangguh
  • Bersikap terlalu memilih dan mahukan yang terbaik
  • Cepat marah dan cepat sejuk
  • Suka bercakap dan berdebat
  • Suka buat lawak dan bergurau
  • Otaknya cerdas 
  • Suka berangan-angan
  • Mudah berkawan dan pandai berkawan
  • Orang yang sangat tertib
  • Pandai mempamerkan sikap 
  • Mudah kecil hati
  • Mudah kena selsema
  • Suka berkemas
  • Cepat rasa bosan
  • Sikap terlalu memilih dan cerewet
  • Kurang mempamerkan perasaan
  • Lambat nak sembuh apabila terluka hati
  • Suka kepada barang yang berjenama
  • Mudah menjadi eksekutif
  • Kedegilan yang tidak terkawal 
  • Sesiapa yg memuji adalah musuh tetapi siapa menegur adalah kawan. 


JULAI
  • Sangat seronok didamping
  • Banyak berahsia 
  • Sukar dimengerti terutamanya lelaki
  • Agak pendiam kecuali diransang
  • Ada harga dan maruah diri
  • Tak suka menyusahkan orang lain
  • Tidak marah apabila disusahkan
  • Mudah dipujuk dan bercakap lurus
  • Sangat menjaga hati orang lain
  • Sangat peramah
  • Emosi sangat mendalam
  • Mudah terluka hatinya
  • Berjiwa sentimental 
  • Jarang berdendam
  • Mudah memaafkan tapi sukar melupakan 
  • Tidak suka benda remeh-temeh 
  • Membimbing cara fizikal dan mental 
  • Sangat peka
  • Caring
  • Mengasihi serta penyayang 
  • Layanan yg serupa dgn semua orang 
  • Tinggi daya simpati 
  • Pemerhatian yg tajam
  • Suka menilai orang lain dengan pemerhatian 
  • Mudah dan rajin belajar 
  • Suka muhasabah diri 
  • Suka megenangkan peristiwa atau kawan lama
  • Suka mendiamkan diri
  • Suka duduk dirumah
  • Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan
  • Tidak agresif kecuali terpaksa l
  • Lemah dari segi kesihatan perut
  • Mudah gemuk 
  • Minta disayangi
  • Mudah terluka hati dan lambat pulih
  • Terlalu mengambil berat 
  • Rajin dalam membuat kerja 

 OGOS
  • Suka berlawak
  • Mudah tertawan kepadanya
  • Sopan santun dan caring terhadap orang lain
  • Berani dan tidak tahu takut
  • Orgnya agak tegas 
  • Bersikap kepimpinan
  • Pandai pujuk orang lain 
  • Terlalu pemurah 
  • Bersikap ego
  • Nilai harga diri yang sangat tinggi
  • Dahagakan pujian
  • Semangat juang yang luar biasa
  • Cepat marah
  • Mudah mengamuk
  • Mudah marah apabila cakapnya dilawan
  • Sangat cemburu
  • Daya pemerhatian yang tajam dan teliti
  • Cepat berfikir
  • Pemiikiran yang berdikari
  • Suka memimpin dan dipimpin
  • Sifat suka berangan
  • Berbakat dlm seni lukis , hiburan & silat
  • Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk 
  • Cepat apabila ditimpa penyakit
  • Belajar utk relax
  • Sikap kelam kabut
  • Romantik
  • Pengasih
  • Penyayang
  • Suka mencari kawan

SEPTEMBER
  • Sangat bersopan santun 
  • Bertolak ansur
  • Sangat cermat
  • Teliti dan teratur
  • Suka menegur kesilapan orang lain dan mengkritik 
  • Pendiam tapi panda bercakap
  • Bersikap sangat cool 
  • Sangat baik 
  • Mudah simpati 
  • Sangat perihatin dan terperinci
  • Amanah , setia dan jujur
  • Kerja yang dilakukan sangat sempurna
  • Sangat sensitif yang tidak diketahui orang
  • Banyak berfikir 
  • Daya pemikiran yang baik
  • Bertindak bijak 
  • Mudah belajar
  • Suka mencari maklumat 
  • Kawal diri dari terlalu mengkritik
  • Pandai mendorong diri sendiri
  • Mudah memahami orangg lain (daya firasat yg tinggi) kerana banyak simpan rahsia
  • Suka sukan , hiburan dan melancong
  • Kurang menunjukan perasaannya 
  • Terluka hatinya sangat lama disimpan 
  • Terlalu memilih pasangan
  • Sukakan benda yg luas 
  • Bersistematik

OKTOBER
  • Suka sembang 
  • Suka orang yg sayang padanya
  • Suka ambil jalan tengah
  • Sangat menawan
  • Sopan santun kecantikan luar dan dalam 
  • Tidak pandai berbohong dan berpura-pura
  • Mudah rasa simpati baik 
  • Pentingkan kawan
  • Sentiasa berkawan
  • Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama
  • Cepat marah macam pentingkan diri sendiri
  • Tidak menolong orang kecuali diminta
  • Suka melihat dari perspektifnya sendiri
  • Tidak suka terima pandangan org lain
  • Emosi yang mudah terusik
  • Suka berangan
  • Pandai bercakap
  • Emosi yang kelam kabut
  • Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan)
  • Suka melancong , bidang sastera dan seni pengasih
  • Penyayang dan lemah lembut
  • Romantik dlm percintaan
  • Mudah terusik hati dan cemburu
  • Ambil berat tentang orang lain
  • Suka kegiatan luar
  • Orang yang adil
  • Boros
  • Mudah dipengaruhi persekitaran
  • Mudah patah semangat

NOVEMBER
  • Banyak idea dalam perkara
  • Sukar utk dimengertikan atau difahami sikapnya
  • Berfikiran kehadapan
  • Berfikiran unik dan bijak
  • Penuh dengan idea-idea baru yang luar biasa
  • Pemikiran yang tajam
  • Daya firasat yang sangat halus dan tinggi
  • Bagus untuk jadi doktor
  • Cermat dan teliti
  • Personality dinamik
  • Sifat yang berahsia
  • Pandai mencungkil dan mencari rahsia
  • Banyak berfikir
  • Kurang bercakap tetapi mesra
  • Berani
  • Pemurah
  • Setia dan banyak kesabaran
  • Terlalu degil dan keras hati apabila hendak sesuatu
  • Tidak suka marah kecuali digugat
  • Mudah ambil berat terhadap orang lain
  • Pandai muhasabah diri
  • Cara berfikir lain dari org lain
  • Otak yang sangat tajam
  • Pandai mendorong diri sendiri
  • Tidak hargai pujian
  • Kekuatan semangat dan daya juang yang sagnat tinggi
  • Apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya
  • Badan yang tough
  • Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam
  • Romantik
  • Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang
  • Suka duduk dirumah
  • Sangat rajin dan berkemampuan tinggi
  • Amanah , jujur setia dan pandai berahsia
  • Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi
  • Bercita-cita tinggi
  • Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah

DISEMBER
  • Sangat setia
  • Pemurah
  • Bersifat patriotik
  • Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan
  • Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa
  • Bercita-cita tinggi
  • Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi
  • Seronok didampingi
  • Suka bercampur dengan org 
  • Suka dipuji , diberi perhatian dan suka dibelai
  • Sangat jujur , amanah dan bertolak ansur
  • Tidak pandai berpura-pura
  • Cepat marah
  • Perangai yang berubah-ubah
  • Tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi
  • Benci pada kongkongan
  • Suka berlawak
  • Pandai buat lawak 
  • Berfikiran dengan logik








Dashboard Follow

Miss Sleeping Beauty


 photo ed19d7ae-2426-43c5-8272-709ce60cc9a2_zps302609d8.jpg


Welcome to my online diary Darling! This blog belongs to the Sleeping Beauty named Nur Shafika.

Last Moment


Chit Chat


Thank You
Skin edit by ADSA ADAM
Basecodes by JAJA
Others ; xx
skin edited by : SHAFIKA MAZLAN