♥ Sleeping Beauty Fairy Tale ♥
music
Put something here.

JOURNAL PAGES LOVE DARLINK
kenangan lampau...
Sunday, March 25, 2012 ✿ 12:59 PM ✿ 0 Royal Person (s)






Assalammualaikum...


selamat berhujung minggu semua ! :) first sekali , gambar kat atas nie x de kene mengene sikit pown dengan apa yang aku nak story kan . :| okey ,  hari nie aku nak story morry laa sikit pasal kenangan lampau aku . ehem ehem , hanya sedikit je kenangan lampau yang aku nak share kan . sebab masa aku online facebook tadi , aku terbaca status ex abg angkat aku nie haa . okey fine , aku pown x taw laa sama ada ex abg angkat atau pown masih abg angkat . x pown ktowg x pernah berangkat selama nie . --' eeerrr , x kesah laa status tuwh semua kan ? yang pasal berangkat tuwh , aku pown x kesah laa ktowg pernah berangkat atau pown tak , yang penting aku pernah kenal dengan dye . :) okey , nama dye adalah Alif Afian , for short i'm call him abg alif . :') now , 20 year old . makne nyer beze umur dye dengan aku 3 tahun . kan ? :-/ aku mula kenal dye masa aku tadika , secara x sengaja lepas dye datang kat tadika aku dulu untuk hantar barang mak dye . aku ingat lagi , walaupun masa tuwh aku tadika . sebab apa aku ingat ? sebab tuwh laa kali pertama masa aku tadika aku tengok seorang abang yang tinggi lampai datang kat sekolah tadika aku . :) tapi , aku tengok dari jauh je , sebab masa tuwh aku kan kecik ? x kan nak pergi kat dye yang tinggi lampai masa tuwh kan ? memang takut laa . :|


masa aku kat tadika tuwh , aku rapat dengan mak dye . aku panggil mak dye cik iza . tapi x taw laa betul ke tak nama mak dye cik iza kan ? masa tadika kowt ? main sebut nama orang je . :') so , kadang kadang , cik iza selalu cerita kat aku dengan kawan kawan aku pasal anak dye . terutama anak lelaki dye . that mean , abg alif laa kan ? selalu dye cerita pasal abg alif . aku pown dah x ingat da ape yang cik iza cerita kan . yelaaa , sebab masa tadika kowt cik iza tuwh cerita ? sekarang nie aku dah form5 ! 17 tahun daaaa . cerita tuwh cik iza cerita kan masa umur aku 6 tahun . memang laa aku x ingat da kan ? yang aku ingat , cik iza cerita dye ada 2 orang anak je . sorang lelaki , sorang perempuan . tapi , memang betul pown . tuwh je yang aku ingat . lagi pown memang abg alif ada 2 orang adik beradik jew . abg alif anak sulung . adik dye nama syuhada . aku panggil kak syuhada . nama penuh aku x ingat dah ! :')


okey , lepas dah tadika . aku masuk darjah satu . pergh ! masa darjah satu , aku jumpa lagi abg alif ! masa tuwh dye darjah5 ! aku cam lagi muk dye macam mana . sumpah aku cakap . tapi aku jumpa dye pown secara kebetulan jew . sebab masa tuwh dye masuk chorus speaking . so , teacher buat training kat kelas aku . yelaaa , masa tuwh kan darjah1 , so , memang suka laa kalau bab bab tengok pertunjukan nie . masa tuwh memang terpegun . sebab abg alif nie ada wat bunyik ayam masa chorus speaking tuwh . :) lepas dari charus speaking tuwh , x jumpa abg alif dah . sebab dye kan kategori sinior masa tuwh ? x kan aku yang budak darjah 1 nie nak pergi kat abg darjah 5 ? maluuu la kan ? lagi satu time tuwh takut kowt ? kecik lagi kan ?


lepas dari darjah 1 , aku rasa aku terus x jumpa abg alif sampai laa aku darjah 6 nak masuk sekolah menengah . form1 baru aku jumpa dye balik . uwh pown aku jumpa dye lepas dye selalu datang kat padang area rumah aku nak main rounders ! :') lepas dari tuwh , aku tengok je dye main . tapi , x mampu nak pergi dekat sebab dye dah form5 masa tuwh . sumpah laa aku takut nak dekat sebab aku nie junior dye ! dye dah form5 kowt time tuwh ? lepas dari aku taw dye selalu main rounders kat padang belakang rumah aku , aku selalu pergi rumah kawan aku ikowt jalan belakang . konon nak usha laa tuwh kan ? :D lepas tuwh , tah macam mana dye kawan dengan abang kawan aku . satu hari tuwh dye pergi rumah kawan aku tuwh sebab nak main kucing ke hape . aku pown dah x ingat ! :) so , lepas dari tuwh aku boleh jadi rapat dengan dye . kadang kadang kalau x pergi rumah kawan aku , aku pergi lepak dengan dye . borak borak ! dye pulak selok nak main kucing . :) " abg alif suka kucing , adk x suka kucing ? " aku ingat lagi dye cakap . sebab sepanjang aku lepak dengan dye , aku x join pown dye main kucing ! :) 


lepas dah rapat tuwh , dye mintak num aku . so , ktowg jadi rapat n selalu text , tapi , ktowg rapat x lama bila aku kene pindah pahang . masa pindah sini , terus ktowg jarang text lagi sebab dye kate phone dye rosak . masa tuwh dye text aku guna num cik iza . 3 ary berturut turut je ktowg text . lepas tuwh terus diam & lost contact until now ! sampai laa sekarang . tapi sebelum lost contact & sebelum aku pindah dye ada pesan kat aku , " adk belajar rajin rajin taw ? dapat kan result PMR macam abg . " okey fine , masa aku PMR , aku x dapat pown result macam dye . aku just dapat 3A je . dye ? 7A ! :'( it's okey , aku x kesah pown sebab aku memang malas nak study kan ? :)


lepas dari tuwh , terus aku dengan abg alif sunyi sepi . macam x kenal antara satu sama lain walaupun aku jumpa FB dye 2 tahun lepas , tapi ktowg x pernah nak chat ow pape . padahal dye approve jew friend request aku . eeeeerrr , tah laaa . tapi pape pown aku sempat rasa macam mana ada seorang abang yang penyanyang macam dye . x kesah laa sekejup ke lama ke kan ? :| anyway , dye baik , hensem . aku bangga dengan dye bila sekarang dye mahasiswa kat UiTM penang . :) mana aku taw ? aku follow dye punya perkembangan law pown x banyak . :) aku rindu dohh nak chat dengan dye . x kesah laa sekejup pown . aku just nak taw , dye kenal aku lagi ke or tak . just that all . sebab dari gaya nyer macam x kenal aku dah . tah laaa . wallahualam . :) anyway , kalau ada sesiapa yang terbaca blog aku nie & kenal dengan dye , kirim kan salam aku dekat dye . walaupun dye dah x kenal dengan aku . thank you ! :D






Dashboard Follow

Miss Sleeping Beauty


 photo ed19d7ae-2426-43c5-8272-709ce60cc9a2_zps302609d8.jpg


Welcome to my online diary Darling! This blog belongs to the Sleeping Beauty named Nur Shafika.

Last Moment


Chit Chat


Thank You
Skin edit by ADSA ADAM
Basecodes by JAJA
Others ; xx
skin edited by : SHAFIKA MAZLAN