♥ Sleeping Beauty Fairy Tale ♥
music
Put something here.

JOURNAL PAGES LOVE DARLINK
Belajar Buat Header
Tuesday, March 5, 2013 ✿ 1:16 AM ✿ 0 Royal Person (s)



السلام عليكم
Peace be upon you


Memandangkan aku ni penggemar layari internet, so kerja aku pada masa lapang adalah edit blog aku ni. Kalau tak edit, aku akan online facebook or twitter. Tapi sejak dua menjak ni aku rasa macam cepat bosan bila online, so kerja aku bukak Google and belajar benda baru yang aku tak tahu. Yang paling aku suka, aku cari tutorial pasal blog! Yeahhhh! Segalanya pasal blog! Yelah, aku ni budak baru belajar, so banyak benda yang aku tak tahu lagi selok belok pasal edit blog ni! Blog aku yang kembali menyerlah ni pun aku belajar daripada Google! Jenuh jugak lah nak ubah code Classic Template ni. Sebenar nya bukan satu kerja yang mudah bagi orang orang yang beginner macam aku ni! Kalau dah expert, kacang je kan? Tutup mata pun dah boleh edit code classic template kan? Hari tu masa aku nak ubah blog aku ni gunakan Classic Tamplate, ambil masa agak lama jugak lah aku mengadap laptop aku ni. Tapi aku tak kesah, sebab aku nak tukar jadi comel lote, so aku terpaksa korbankan masa aku mengadap laptop untuk tukar template blog aku.


So, hari ni pulak, aku ambil masa yang agak lama mengadap laptop untuk hasilkan header blog aku yang baru. Bukan apa, aku suka je header blog aku yang sekarang nie, but header baru ni ada idiot yang membuatkan aku rasa nak tukar header! So, hasil nya memang agak kurang cantik, simple je! Tapi aku puas hati dengan hasil kerja aku. Walaupun baru hari ni aku belajar guna tutorial kat Google, hasil nya agak membanggakan aku. Cuma aku tak gunakan lagi header yang aku baru buat ni. Bukan hape, sebab aku hasilkan header karya aku ni menggunakan Paint je, so tak boleh nak buat transparent! Aku nak header blog aku, header transparent! So terpaksalah aku gagah kan hati aku ni untuk download Photoscape! Alahai, kalau ikutkan hati aku, memang malas aku nak mengdownload ni! Tapi apakan daya, nak seribu dalih. Tak nak seribu daya! Kan? So kat bawah ni aku ada paparkan hasil karya aku membuat header! Need your comment readers! Thanks a lot!















Note : Al - Fatihah buat wira wira tanah air yang tekorban dalam peristiwa Lahad Datu. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman. Insyaallah.







Dashboard Follow

Miss Sleeping Beauty


 photo ed19d7ae-2426-43c5-8272-709ce60cc9a2_zps302609d8.jpg


Welcome to my online diary Darling! This blog belongs to the Sleeping Beauty named Nur Shafika.

Last Moment


Chit Chat


Thank You
Skin edit by ADSA ADAM
Basecodes by JAJA
Others ; xx
skin edited by : SHAFIKA MAZLAN